Vem vill inte äta saker som 1) är goda 2) inte behöver bakas i ugn och 3) är sockerfria, veganska och relativt nyttiga?
Häromdagen bestämde jag mig äntligen för att prova mig på Julia Hammars egna äppel- och karamellkaka som bara innehåller 3 ingredienser + kryddor och vatten. Det är möjligtvis inte något man ska trycka i sig en hel form av själv, men eftersom ingredienserna är mandlar (cashewnötter i mitt fall), dadlar och äpplen kan ju inte någon påstå att det är en onyttig kaka, eller vad säger ni? ;)
Jag tyckte den var krämigt god och härlig och åt antagligen mer än halva själv, medan Johanna tyckte det var något i den som var "för mycket". Mamma tog däremot en bit till efter den första, så smaken är som alla säger som baken. Skaparen av receptet, Julia, postar mycket i facebook-gruppen
Vad lagar du för veganmat idag? och även på
sin instagram, för den som vill se hennes många mästerverk.
Igår bad jag också syster att göra nya proteinbollar eftersom de andra var slut (hon är bäst på sånt där, bara så ni vet). De blev ASGODA och är riktiga små proteinexplosioner.
Jag är inte helt säker på vad hon hade i, men jag tror det bland annat innehåller havregryn, sojaproteinpulver, svarta bönor, arrakessens och dadlar. Possibly more. Hur som helst grymt goda, och som ni märker även helt veganska.